Projectmanagement - Zo lukt het wel!

A.L. Commandeur, B. Moerkerk-Edens & S. Dolgunyürek

Full color, 126 pag.

ISBN 978 90 78192 251

€ 25,65


‘Maak er – als het even kan - geen project van!’ Een boek over projectmanagement dat met deze stelling begint moet wel heel bijzonder zijn. En dat is het ook. Dit boek zet aan tot denken en tot kritisch en bewust handelen, en staat boordenvol tips en voorbeelden hoe je als projectmanager jouw project het best kunt aanpakken en hoe je allerlei valkuilen in de verschillende projectfasen kunt omzeilen. Een belangrijke boodschap die dit boek uitdraagt is: steek veel energie (maak stennis) in de oriëntatiefase, de fase waarin nog niet officieel sprake is van een project. Deze aanpak bespaart op de energie die je later nodig hebt bij de overdracht en implementatie van je projectresultaat.

 

We vertellen niets nieuws als we zeggen dat projecten vaak uitlopen, (veel) duurder uitvallen of gewoonweg mislukken. Dit ligt echter niet aan de projectmanagementmethoden zelf, maar aan een juiste, pragmatische toepassing ervan. Vaak stellen projectmanagers zich te dogmatisch op, of houden zich niet aan die elementen uit de methode die voor hun project juist cruciaal zijn. Dit boek heeft als uitgangspunt dat niet de methode centraal hoort te staan, maar het project met zijn probleemstelling, doel en resultaat. Een methode is voor de projectmanager niet meer dan een hulpmiddel om het project te laten slagen.

 

De auteurs hebben in samenwerking met enkele tientallen professionele projectmanagers dit compacte ‘boerenslimme’ boekje geschreven dat (beginnende) projectmanagers, maar ook opdrachtgevers, helpt om  projectmanagementmethoden zó toe te passen, dat hun project wel lukt!

 

ProjectleiderWorden.nl – ‘Je wordt geprikkeld en gestimuleerd om iedere stap en handeling bewust uit te voeren, of juist na te laten – en dus om niet slaafs een methode uit een boekje te volgen’.

 

Henny Portman (auteur van o.a. De Praktische PRINCE2) - 'Een handig boekje dat voor de meer ervaren projectmanager veel herkenbare situaties zal opleveren, en voor de beginnende projectmanager een praktische handleiding om zijn of haar project goed op de rails te zetten, te houden en juist af te sluiten'.