Ingenieurs managen

E. Staal en H. Ousen

ISBN 978 90 79182 077

Full color, 376 pag.

€ 39,95 

 

Ook als e-book verkrijgbaar

PDF: ISBN 978 90 79182 442

€ 19,95 

 

 


De praktijk wijst vaak uit dat veel technici moeite hebben met een managementfunctie. Een belangrijke reden daarvoor is dat zij de competenties missen die nodig zijn om mensen te managen. Maar beheersing van de zachte managementvaardigheden is voor iedere manager een pre, dus ook voor een engineering manager! Om managende technici daarmee te helpen, is dit boek ontwikkeld.

Ingenieurs managen biedt je veel informatie over de menselijke kant van het managementvak in het algemeen en het managen van technici, engineering teams en engineering projecten in het bijzonder. Het doet dit aan de hand van tal van bekende maar ook minder bekende theorieën en managementmodellen die goed aansluiten bij de belevingswereld van technici. Deze theorieën en modellen hebben betrekking op de onderwerpen uit de beroepscontext: creativiteit, samenwerken, motiveren en leidinggeven, en leveren tevens een bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling tot manager.

 

Ingenieurs managen is geschreven voor technici die manager willen worden of die dat zojuist zijn geworden. Dit boek is ook interessant voor technici die al meer ervaren zijn in het managementvak. Het biedt hen informatie die zij als spiegel kunnen gebruiken voor het eigen functioneren. Het boek is tevens informatief voor niet-technici die technici gaan managen. Zij leren de wereld van de engineering (beter) kennen en de mens in de technicus. Een manager die is aangesteld om een engineering project te leiden, zal dat ongetwijfeld met de beste bedoelingen doen. Maar om technici effectief te managen, zijn er zaken die je als manager absoluut moet weten.